مجید کریمی (7 اسفند 1357) :

شاعر، نویسنده، مترجم زبان انگلیسی و مدرس دانشگاه که تحصیلات عالی خود را در رشته زبان و ادبیات انگلیسی در سال 1384 به پایان رسانید. وی تدریس در دانشگاه را از سال 1383 آغاز کرد و بعد از تالیف چندین کتاب درسی در خصوص یادگیری زبان، رو به فعالیتهای ادبی آورد که از آثار وی می‌توان به موارد ذیل اشاره نمود:

امروزی‌ها

(مجموعه‌ی داستان کوتاه)، نویسنده مجید کریمی، انتشارات ساکو، 1396

کتاب حاضر مجموعه شانزده داستان کوتاه است که در این داستان‌ها نویسنده سعی دارد با تمرکز بر بیهودگی تقلای شخصیت‌ها تصاویر زیبایی از برش زندگی روزانه مردم اجتماع خلق نماید. وی در سراسر داستان‌های خود به روشنی به مشکلات امروزه‌ی جامعه اشاره کرده و بدون ارائه هیچ راه حلی صرفا آن را به معرض نمایش می‌گذارد.

داستان‌هایی که کوتاه و ساده و به سبک تجربی و به شیوه مینیمالیستی نوشته شده و از جریان آن در ذهن شخصیت‌ها بهره می‌گیرد و به پیچیدگی آنها اشاره دارد. پیچیدگی که خود نتیجه زندگی مدرن و امروزی است.

همین نزدیکی‌ها

(مجموعه‌ی داستان کوتاه)، نویسنده مجید کریمی، انتشارات ساکو، 1396

کتاب حاضر مجموعه‌ی داستان کوتاه است که نویسنده با ظرافت و زبانی ساده و روان به مسائلی باریک و در عین حال جزئی در زندگی روزمره توجه دارد. داستان‌هایی که به سبک تجربی و به شیوه مینیمالیستی نوشته شده و از جریان آن در ذهن شخصیت‌ها بهره می‌گیرد و اغلب داستان‌ها عمیقاً عاطفی، ظریف و ساده بوده که به پیچیدگی شخصیت‌ها اشاره دارد. پیچیدگی که خود نتیجه زندگی مدرن و امروزی است.

برخی از این داستان ها همراه با یک نوع درون مایه‌ی ترسناک و گوتیک است که فضای جدیدی را به نمایش می‌گذارد و خواننده را با فضایی جدید که با آن اصلا بیگانه نیست، آشنا می‌سازد. چرا که این فضاها را بارها در خلوت و تنهایی و در خیال خود دیده و تجربه کرده است.

عروسک‌های کوکی

(مجموعه‌ی داستان کوتاه)، نویسنده مجید کریمی، انتشارات ساکو، 1397

کتاب حاضر مجموعه‌ی بیست داستان کوتاه است که به شیوه مینیمالیستی نوشته شده و به مسائلی باریک و دقیق و در عین حال جزئی که در زندگی روزمره وجود دارند، اشاره دارد. در این مجموعه نویسنده سعی دارد علاوه بر نشان دادن پیچیدگی‌های رفتاری شخصیت‌ها، شرایطی سخت و وهم انگیز را به وجود آورد که هر یک بیانگر وضعیت اجتماعی مردم در جامعه است. شخصیت‌های داستانی دچار تک گویی درونی هستند و وقایع در ذهن آنها جریان دارد؛ بطوریکه خواننده سعی می‌کند تا نظم موجود در بی‌نظمی‌های ذهنی شخصیت‌ها را درک کرده و فضاهای مختلف را با آنها تجربه نماید.

ضمناً این مجموعه با نام Clockwork Dolls توسط انتشارات آستین مکولی لندن به چاپ رسیده و نسخه‌ای از آن به کتابخانه‌های آکسفورد، کمبریج، ادینبرو و دوبلین هدیه شده است.

لایه‌های پنهان

(مجموعه‌ی داستان کوتاه)، نویسنده مجید کریمی، انتشارات ساکو، 1398

کتاب حاضر مجموعه نوزده داستان کوتاه است به لایه‌های درونی موجود در انسان اشاره دارد که در طول دوران زندگی به وجود آمده و هر لحظه به تعداد آنها اضافه می‌شود و زمانی که به رشد کافی می‌رسد، بر زندگی انسان سایه می‌اندازد. این لایه‌ها هر یک بر گرفته از ضمیر ناخودآگاه انسان بوده و با گذر زمان به پیچیدگی‌های آنها افزوده می‌گردد و از همانجا کنترل فرد را بر عهده دارد. شخصیت‌های داستانی هم با تک‌گویی‌های درونی تایید می‌نمایند که انسان توانایی بالقوه نسبت به انجام رفتارهایی را دارد که شاید هرگز به آنها فکر نکرده است و تحت تاثیر همان پیچیدگی‌هایی است که مانند جریان سیال ذهن در ذهن افراد در حرکتند.

سایه‌های ممتد

(رمان)، نویسنده مجید کریمی، انتشارات ساکو، 1396

کتاب حاضر نمونه‌ی بارزی از یک تک گویی درونی است که به شیوه جریان سیال ذهن عنوان شده است. “سایه‌های ممتد” داستان زندگی مدرس دانشگاهی است که دارای پیچیدگی رفتاری زیادی بوده که خود آثار مستقیم آموزه‌ها، اتفاقات و تجربیات بیش از حد وی بشمار می‌آید، که تمام زندگی وی را دربرگرفته است. هر یک از بندهای این رمان به اتفاقی در گذشته اشاره دارد که تغییر گویش گوینده داستان که همان مدرس است، بطور مداوم در طول داستان قابل تشخیص است.

شهرفرنگ

(مجموعه‌ی پنجاه داستان کوتاه)، از نویسندگان بزرگ جهان، مترجم مجید کریمی، انتشارات ساکو، 1395

این مجموعه شامل پنجاه داستان کوتاه ادبی از برجسته‌ترین نویسندگان جهان است که هر یک به تنهایی گواه بر شاهکار بودن آنهاست. مترجم کتاب برای شناخت خواننده نسبت به معرفی نویسندگان بطور مختصر و موجز، اقدام نموده است. گردآوری و ترجمه این اثر حدود سه سال بطول انجامیده است. مترجم کتاب در انتخاب داستان‌ها سعی کرده است تا فرهنگ‌های مختلف را از طریق بزرگان فرهنگ و هنر به نمایش گذارد و خواننده را با آن آشنا نماید.

دنیای پشت شیشه

(مجموعه‌ی بیست داستان کوتاه)

مجموعه داستانی دنیای پشت شیشه سعی دارد دنیایی را به تصویر بکشد که هر انسانی آن را در ضمیر ناخودآگاهش خلق کرده و هراسان در آن به سر می‌برد، دنیایی که بزرگتر از تصوراتش بوده و ماورای دنیایی است که در آن زندگی می‌کند. او هر بار تلاش می‌کند که خود را در دنیای تصوراتش بشناسد اما هر لحظه خود را در هزارتویی می‌بیند که دوباره او را به آغاز راه برمی‌گرداند و شرایط وهم انگیز و ترسناکی را برای او خلق کرده و سرخوردگی و وحشت تمام وجودش را فرا می‌گیرد و هر لحظه انسان عکس‌العملی متفاوت از آنچه شخصیتش را می‌سازد، نشان می‌دهد.

پاک ولی پرگناه

(مجموعه‌ی داستان کوتاه)

مجموعه داستانی “پاک ولی پرگناه” شامل بیست داستان کوتاه است که به ارتباطات عاطفی و جنسی شخصیت‌ها پرداخته و به پیچیدگی آنها اشاره دارد. خواننده در امتداد این داستان‌ها به نارضایتی تک‌تک شخصیت‌ها در روابطشان پی برده و به ناکامی آنها که با افسردگی و اضطراب همراه است، مبهوت می‌نگرد. او خیلی زود به این موضوع پی می‌برد که عمده این ناکامی‌ها، ریشه در همان مسائل عاطفی و جنسی داشته که توسط جامعه یا خود فرد سرکوب شده است. او همچنین می‌داند که انسان از همان کودکی نیاز به آموزش و تربیت عواطفش داشته تا مسیر درست تعامل را با اطرافیان، آن هم به روشی درست و منطقی، در پیش بگیرد. در واقع او شخصیت‌ها را همچون قربانی می‌بیند که در عین پاک بودن، پر از گناهانی هستند که شاید ناخواسته به آنها تن داده و حال احساس گناه دارند.

افکار زخمی 

(مجموعه‌ی بیست داستان کوتاه)

مجموعه داستانی افکار زخمی  سعی به تصویر کشاندن انسانی دارد که هراسان در دنیای درونی به سر برده و با داشته‌های ذهنی و ضمیر ناخودآگاهش در تناقص است و دنیایی را خلق کرده که به بزرگی تمامی تصوراتش بوده و ماورای شرایطی است که در آن زندگی می‌کند. او هر لحظه تلاش می‌کند که خود را در دنیای تصوراتش بشناسد، اما هر لحظه خود را هراسان‌تر و مضطرب‌تر یافته و در وحشت و سرخوردگی به مسیر خود ادامه می‌دهد.